Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

Η ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ


Ανταποκρινόμενοι κι εμείς στην πρόσκληση που απηύθυνε ο γνωστός Κρητικός λυράρης...


...πραγματοποιήσαμε την Πέμπτη, 23 του Νοέμβρη επίσκεψη στην έκθεση ζωγραφικής που έχει οργανώσει η Τροχαία με θέμα 
"Η ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ"  .


Ήταν η καλύτερη αφορμή για να ξεκινήσουμε την επεξεργασία του σπουδαίου θέματος της κυκλοφοριακής αγωγής που από φέτος εισάγεται υποχρεωτικά σε όλες τις τάξεις του δημοτικού.
Ξεκινήσαμε με τη θεωρητική μας εκπαίδευση (τα περισσότερα μάς ήταν γνωστά).


Και στη συνέχεια περάσαμε στη δράση!

Κυκλοφορήσαμε ασφαλώς περνώντας από σταυροδρόμια, στρίβοντας αριστερά και δεξιά, προσέχοντας τους πεζούς στις διαβάσεις κ.ά. 
Αποδειχτήκαμε ΟΔΗΓΑΡΕΣ! "Πότε θα περάσουν καμιά δεκαριά χρονάκια να πιάσουμε αληθινό τιμόνι", αναρωτήθηκαν αρκετά παιδιά.
Εκεί που δεν πιστεύαμε στα μάτια μας (κυριολεκτικά) ήταν όταν φορέσαμε ειδικά γυαλιά που προσομοιώνουν την όραση ενός μεθυσμένου οδηγού. Δε φτάνει που τα βλέπαμε όλα διπλά, το χειρότερο ήταν ότι τα πράγματα δεν ήταν εκεί που νομίζαμε πως ήταν! Θολούρα!! Αντιληφθήκαμε πλήρως γιατί
ποτό κι οδήγηση δεν πάνε μαζί.

Συζητήσαμε με τροχονόμο που οδηγεί μηχανή και μας εντυπωσίασε η ειδική στολή του, η μηχανάρα του και η σειρήνα της που, θες δε θες, άμα την ακούς κάνεις αυτομάτως στην άκρη!

Επιστρέφοντας στο σχολείο φτιάξαμε τα ταμπλό της εισόδου με φυλλάδια και ζωγραφιές με μηνύματα για να μην ξεχνάμε.

Τα παιδιά, ελπίζουμε ότι στο παρόν θα διδάξουν τους ενήλικες οδηγούς του συγγενικού και φιλικού περιβάλλοντός να σέβονται τον Κ.Ο.Κ. και στο μέλλον  θα είναι αυτά που θα μηδενίσουν τα τροχαία ατυχήματα. 
Ευχαριστούμε για την οργάνωση το προσωπικό της Τροχαίας για την άψογη συμπεριφορά, την ανεξάντλητη υπομονή και το πλατύ χαμόγελο με το αντιμετώπισαν τους μικρούς επισκέπτες.