Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017

Η τέχνη της τυπογραφίας και της δημοσιογραφίας

Επίσκεψη στις εκδόσεις Ίτανος - Δετοράκης 

και στο κρητικό κανάλι tv Creta

 Στην Ευέλικτη Ζώνη θα ασχοληθούμε με το θέμα: 
Ακολουθώντας τα ίχνη της γραφής


Στο πλαίσιο αυτό επισκεφτήκαμε τις εκδόσεις Ίτανος και το τυπογραφείο Δετοράκης στη Βιομηχανική Περιοχή. Αντιληφθήκαμε ότι μπορεί η συγγραφή ενός βιβλίου να είναι μια μοναχική διαδικασία, όταν όμως φύγει από τα χέρια του συγγραφέα απαιτείται περίπλοκη και ομαδική δουλειά, μια ολόκληρη γραμμή παραγωγής με σύγχρονα μηχανήματα για να κρατήσουμε τελικά στα χέρια μας το βιβλίο.


Παρακολουθήσαμε με μεγάλο ενδιαφέρον όλα τα στάδια εκτύπωσης ενός βιβλίου και στο τέλος έγραψαν το δικό τους μήνυμα. Κάποια έργα θα ανεβούν από τις υπεύθυνες του προγράμματος στη σελίδα των εκδόσεων Ίτανος.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους εργαζόμενους που άφησαν τη δουλειά τους για να μας εξηγήσουν και να μας λύσουν απορίες.

Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε τις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού καναλιού tv Creta.

Μπήκαμε στις αίθουσες όπου γυρίζονται οι εκπομπές, γνωρίσαμε δημοσιογράφους και καθίσαμε στις θέσεις τους! Για λίγο γίναμε παρουσιαστές και καμεραμέν, διαβάσαμε το ότο κιου, μπήκαμε ακόμη και στην αίθουσα που χτυπά η καρδιά του καναλιού κι ονομάζεται master.

Τα φώτα των προβολέων που έπεφταν πάνω μας ενίσχυσαν τον ενθουσιασμό μας ακόμη περισσότερο και πολλοί από μας ζηλέψαμε τη δουλειά του δημοσιογράφου, ή για να ακριβολογούμε του παρουσιαστή. Κι αν για κάποιους είναι ήδη αργά μια αλλαγή στην καριέρα για κάποιους άλλους ίσως και να μπήκαν οι βάσεις του επαγγελματικού τους προσανατολισμού!